El Gran Chaco II

Al matí ens acomiadem i anem fins a una estació de servei per trobar un camió. Pel camí passem pel camp de futbol i ens enterem que aquell vespre juga Argentina vs Brasil! Si ho haguéssim sabut, haguéssim comprat entrades!! (finalment ens enterem que el partit no s’ha jugat per un problema de llum!).
El primer camioner que interroguem i sort! (a mitges). Volem arribar a Salta, a uns 900 km i ens ofereixen portar-nos fins a Presidencia Roque Sáez Peña (si si, és un nom de poble del que no m’imagino el gentilici. a partir d’ara Sáez Peña). El camioner es diu Marcelo “El Negro” i ens explica la seva vida de cap a peus.

Pel camí hem d’auxiliar un company seu que té problemes amb una bateria i que s’ha de substituir per una que portem nosaltres. Imagineu-vos un camió i remolc carregat amb 35000 kg de roca basàltica, enganxant-ne un d’igual magnitud i estirant-lo perquè l’altre arrenqui sense bateria!!! espectacular. En Marcelo ens va guiant i explicant paisatges i llocs, barrejat amb històries personals. Finalment arribem a lloc i ens baixa, ens desitgem sort mútuament i altre cop a la carretera.

Les decisions que prenem en aquest moment, fan que acabem a la terminal d’autobusos, esperant un bus fins a les 10 del vespre. L’argentí es curiós per defecte i pregunten sense embuts d’on ets i on vas. Al matí ens han regalat fin i tot uns caramels!. Doncs bé a Sáez Peña ens interroga la Martina Jurado. Vols saber d’on som, on anem, com varem arribar, i en un moment de la conversa ens pregunta perquè en lloc d’avió que és car, no verem anar a Argentina en autobús!!! La conversa canvia, però… com li expliques lo lluny que és i que hi ha un mar pel mig!!! Li acabo comparant la distància entre Espanya i Argentina, amb la distància entre el nord i sud d’Argentina. De fet a argentina hi ha 3 mesures:

  • Cuadra: sol tenir uns 100 metres, i seria la longitud d’una illa de cases estàndard
  • Longitud d’Argentina de nord a sud (uns 4000km)
  • Distància entre les principals ciutats: sempre ronda els 1000 km

Finalment arriba el bus, mengem una mica un cop a dalt, i ens adormim mentre creuem el Gran Chaco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *