Salta-Cachi-Cafayate

Sortim del càmping i anem direcció a Salta. Travessem la ciutat i cap al sud-oest a buscar la Quebrada del Obispo. Aqui e paisatge és diferent d’ahir, més verd i més escarpat. Agafem una carretera direcció a Cachi (la quebrada del Obispo) i comencem a trobar trossos sense asfaltar. Travessem un pont metàl·lic amb fustes al terra i anem pujant poc a poc. La carretera comença a fer giragonses i en menys de mitja hora pugem fins a 3400 metres. És una carretera per on passa tothom qui va o ve de Cachi a Salta (camions, autocars,…). Sembla el coll de St Gottard, però en format pista forestal.
Un cop a dalt, comença un altiplà, amb unes rectes llarguíssimes. Atravessem el Parc natural de los Cardones (uns cactus enormes!). Estem envoltats de muntanyes de més de 5000 metres i anem baixant poc a poc fins a Cachi. Allà dinem i arrenquem direcció Cafayate. 190 km de carretera de terra al més pur estil Paris-Dakar. Anem amb compte amb el cotxe, però venen ganes de fer-lo derrapar.

A les 7 de la tarda parem a Angastaco, doncs un cartell indica que es pot acampar. Després de buscar i parlar amb Don Martin, acampem i ens posem a dormir a les 9 del vespre. El poble, enmig d’un paisatge impressionant, recorda al planeta Tatooine de la Guerra de les Galàxies.
Al matí sortim per fer els quilòmetres que queden fins a Cafayate. Passem per la Quebrada de las Flechas. El paisatge és molt canviant, però molt espetacular. Pel camí parem al veure un home estirat a la carretera. Miro si està viu i és un borratxo en mig del no res! Li pregunto si vol que el porti i em diu que no. Finalment l’arrossego fins a una ombra, li deixo una ampolla d’aigua i marxem. Al següent poble (30km) en donc “parte” a la policia.
Al final arribem a Cafayate on visitem una Bodega i provem l’especialitat de la zona, el Torrontés. Després de la visita, enfilem de nou direcció a Salta per la Quebrada de las Conchas, on destaquen l’Amfiteatro y la Garganta del Diablo. Parem a dormir a Chicoana en un càmping municipal, on aprofitem per rentar una mica el cotxe de la pols que tenia, doncs l’hem de tornar net!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *