Bogotá, la capital

Arribem a Bogotá al matí, després de passar una nit al bus. La ciutat és molt gran i tot i que la terminal està al centre, agafem un taxi per anar al barri de la Candelária on hi ha la majoria de hostels. Allà en trobem un de petit i acollidor (Sayata Hostal) on ens quedem.
La ciutat ofereix els atractius turístics de les capitals, amb oferta cultural i comercial variada, però també, a diferència de Medellín tenim un centre històric ben conservat. Aprofitem les facilitats de l’oficina de turisme i fem una visita guiada gratuïta per alguns dels edificis i palaus més emblemàtics de la ciutat.

Pugem caminant al Santuairo de Montserrate (si, com Montserrat, però amb un “e” final) des d’on es divisa la ciutat entera. Anem al Museu Botero i gaudim d’una visita guiada exclusiva i gratuïta per nosaltres dos sols (perquè la gent no aprofita aquestes gangues?) Coneixem més de Botero i el dia següent revisitem el museu pel nostre compte, junt amb el Museu d’art del Banco de la República, tots molt interessants.
Visitem el Museo del Oro, gegant en comparació la quantitat d’or que els espanyols varen deixar a Perú (res) o a Equador (quasi res). Aprofitem, també, per anar a veure una obra de Teatro Libre de Bogotá de Bertolt Bretch, “La inevitable ascensión de Arturo Ui“… i res, fem una mica de turista a la ciutat.
Gastronomicament parlant, provem l’ajiaco, típic de la zona, que no deixa de ser una “altra” sopa.
I res, tot a punt per la següent etapa del viatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *