Samaipata

Samaipata té un clima agradable i una altura raonable (uns 1500 metres sobre el nivell del mar). Decidim fer un parell d’excursions, doncs l’entorn s’ho val. Una al Fuerte i l’altra al Parc natural d’Amboro.
El Fuerte és el petroglif més important d’Amèrica, bé, el més gran. Es tracta d’una gegantesca roca que està gravada amb relleus a nivell ornamental i també com s’hi d’un temple es tractés (per fer-ho fàcil, com la ciutat i temples de Petra, molt més petit i molt mes senzill). A més està acompanyat de restes de construccions indígenes i espanyoles. A la tarda visitem un zoo d’animals recuperats amb uns lloros i monos molt graciosos i divertits.
El segon dia, anem amb un grup a fer una breu incursió al Parc natural d’Amboro. De fet el nostre objectiu serà veure boscos primigenis (els primers tipus de boscs que varen existir a la terra) i dels que en queden pocs reductes al món. Fem una aproximació en cotxe i el guia ens porta per una passejada d’unes 4 hores on podem veure boscos de falgueres gegants. Aquí hi ha molts i molts tipus de falgueres, però especialment 2 creixen com si d’arbres es tractessin, formant un bosc de falgueres. Una cosa molt curiosa.

Dediquem el que resta de la tarda a esbrinar com arribar a La Higuera, poble on varen detenir i executar al Che Guevara, sense massa èxit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *