Pamukkale i Hierapolis

Després e sortir de Kaş i descansar una nit a Faralya, a la Vall de les papallones, al sud de Fetihye (lloc on s’ha de tornar amb una setmana de temps), enfilem cap a Pamukkale, per visitar les banyeres de travertí i la ciutat de Hierapolis, enganxada a les piscines.
Fem la visita de tarda per evitar la massa ingent de tours, i tot i així trobem molta gent. El recorregut principal va de l’entrada pujant per una pendent cap a la part alta. El recorregut el fas descalç perquè va baixant aigua calenta, i tot i que sembla que hauràs de relliscar i obrir-te el cap en qualsevol moment el terra s’arrapa moltíssim.
Tot és de color blanc com núvols de cotó fluix. De fet Pamukkale significa castells e cotó.

La pendent per la que podem es una antiga carretera que a algun il·luminat ser li va acudir fer, destruint part de les banyeres, per arribar a la part alta on els romans habiten construit la ciutat de Hierapolis com a centre termal. El mateix individu o individus varen destruir part de la ciutat romana per a fer uns hotels… I es que els mediterranis som així, barregem les pedres, els hotels, el ciment i els diners com més ens convé…. Corrupció? Especulació? Segur que ens dirien que era una oportunitat o un decisió pel bé comú.
Per sort el conjunt va ser declarat patrimoni de la humanitat i van obligar a demolir els hotels i treure la carretera on han construït piscines artificials simulades i tiren aigua per accelerar el procés natural, regenerar les piscines i quedar com si no hagués passat res.
El més destacable, el teatre de la ciutat romana: espectacular, amb part de l’escena reconstruïda.
Per altra banda, si et separes de la multitud pots trobar piscines molt maques que sumades a la posta de Sol, acaben d’arrodonir la visita.
En resum, un lloc molt massificat, però que bé val una missa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *