Cali, capital de la Salsa

Arribem a Cali directe des de Quito. Ha sigut un viatge llarg i amb algunes parades. Hem creuat la frontera a peu i no hem tingut massa problemes, tot i que hem estat més de dues hores perquè tothom completés els tràmits. Un passatger no ha tingut tanta sort i l’han fet baixar i tornar enrere cap a Ecuador.
El paisatge durant el camí és molt maco. Entre arbres i muntanyes, especialment als ponts, veus militars parapetats i vigilants per garantir la seguretat de la carretera, o això diuen. Després de 20 hores arribem a Cali.
Anem cap a un hostel que ens han recomanat on a més d’allotjar-te t’ensenyen a ballar salsa. Aquest és un dels nostres propòsits: aprendre algun pas per poder ballar una mica. La ciutat no té massa atractius turístics i en un parell de dies els hem vist. Destaquem el museu de l’or i l’Ermita (una església bastant interessant al costat del riu. Cali, quasi no té places i no convida a fer llargues passejades. Aprofitem per descansar i rentar la roba. A Colombia tenen una especial obsessió per la neteja personal i de la roba fins a extrems que us en faríeu creus. Tot això ens ho explica en Roman i la seva xicota, (un francès que porta l’administració del hostel) un vespre que anem a fer un toc. Contrasta amb la gran quantitat d’indigents que circulen o malviuen pel carrer.

Aprofitem per aprendre uns passets de ball amb la professora que ve 3 cops per setmana al hostel, així sembla que ja fa menys vergonya entrar a ballar a una pista. La gent d’aquí porta el ritme al cos i als vespres, especialment dijous, divendres i dissabte, la gent aprofita per anar a ballar i prendre algo. També destaquem la “personalitat” de les colombianes. Moltes d’elles han passat o passaran pel quiròfan de la cirurgia estètica. És famós un centre comercial que l’anomenen “Silicon Valley”. No totes les colombianes són com l’actriu de Modern Family, però en aquest entre comercial es dispara el nombre de noies que entren en aquests cànons de bellesa.
I res, abandonem Cali rumb a la zona cafetera, per veure com cultiven i elaboren el cafè.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *