Tastets

El piquemacho és un plat complet amb patates fregides, salsitxa vienesa, ceba, tomata, pastanaga, i carn. Tot una mica guisat i deixat reposar. És un plat contundent, on si hi afegim pa (que aquí no te’n posen) quasi tens el dia resolt.
Coca, caramels de coca o mate de coca: molt usada a la zona, permet augmentar el cabal sanguini i el transport d’oxigen a les cèl·lules. De fet, qualsevol activitat física, com pujar un parell de pisos pels esglaons et fa sentir fatigat. La fulla de coca es posa a la boca per una mitja hora i has d’anar empassant el suc que deixa. El caramel l’has de deixar desfer, i el mate de coca (infusió) l’has de prendre com qualsevol altra infusió.
També és típic el filet de llama i el charque de llama. El primer és un filet de llama fet al caliu o brasa. El gust és bastant fort, podríem dir que llameja, i la carn és filosa, però és bo. Se sol acompanyar amb quinoa (un cereal que es cultiva a la zona) i patates natives (també típiques d’aquí) i verdureta.
El charque és la carn del llama seca (deixada assecar per conservar) cuinada a la paella i acompanyada també amb quinoa i patates. El gust, és també contundent, però molt bona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *