La Ribera Albanesa de dalt a baix

Una caminada sempre va bé per fer una pausa del viatge. Avui hem decidit anar a la part alta de les muntanyes que toquen a la Ribera albanesa, al Parc Natural de Llogara.

La primera idea era fer un trekking des de la platja fins a la cascada de Vuno, actualment seca perquè és estiu, però bastant espectacular. Un cop arribats al pàrquing de la platja el vigilant ens ha dit que no existia cap camí, i per tant hem decidit anar cap al centre d’informació del parc i buscar una alternativa.

Un cop allà, l’única opció que no necessitaves guia de muntanya i que tenia un recorregut acceptable, era pujar fins a Qafa Thelle per la cara nord, per dins un frondós bosc de pins, fins arribar a dalt, des d’on on s’apreciava tota la Mar Jonica, des de Corfú fins a Bríndisi (encara que avui hi havia poca visibilitat i Bríndisi no s’arribavs a veure). Tot i així, des d’aquesta altura l’aigua és veia d’un color blau turquesa espectacular.

La caminada ens ha fet venir gana i hem decidit dinar amb un lloc típic on hem menjat fetge, cor i ronyons de xai i “cordero al palo” estil albanès.

Havent dinat hem recollit l’autoestopista de rigor i hem anat a fer migdiada per després anar a fins Himarë platja a fer el turista.

Sopar amb amanida típica de taronja amb ceba, i sardines i rogers a la brasa. Ja a l’arribar a casa, escoltem els últims compassos del festival Himara Músic Festival, avui amb el pianista Matthias Kirschnereit.

Comments

  1. Post
    Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *