Shkodër

Hem dormit a un hotel el cantó de l’aeroport, molt pràctic i prou correcte.

Dritan i Ela ens recullen a les 8:00 del matí i anem a fer un esmorzar tal com toca, de ganivet i forquilla.

Després fem camí cap a una muntanya propera per veure el paisatge. Des d’allà dalt és veu el terç nord d’Albània!

Continuem cap al poble de Shkoder travessant poblets i alguna ciutat amb un trànsit i embussos puntuals de la Costa catalana dels 80… o d’ara!.

A Shkoder visitem el centre històric, amb una calor de déu-n’hi-do, i anem descobrint coses de la dictadura, con ara que moltes esglésies i mesquites van ser dinamitades, o altres transformades en equipaments esportius. Aprofitem també, per fer el canvi de moneda i dir-vos que més o menys 100 leks equivalen a un 1 euro. Deixem el centre i anem a dinar peix al cantó del llac.

Luigj Guraquki

Shkodër hauria d’haver sigut la capital històrica d’Albània, però per raons estratègiques i de situació finalment es va decidir que fos Tirana.

Val a dir que el poble està molt ben situat entre tres rius i muntanyes, al cantó d’un llac iprop del Mar i amb una plana molt fèrtil.

Després de dinar anem a fer una visita al Castell de Rozafa, just al bell mig d’aquesta situació privilegiada les vistes bé valen la pena i està prou ben conservat.

Finalment toca berenar (aquí no es perden cap àpat), check-in a l’hotel, i preparar-los per demà que ens espera un trekking llarg i hem de matinar.

PS: avui ha quedat una entrada una mica albanesa 😉

Comments

    1. Post
      Author

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *