Berat i voltants

Avui hem decidit anar d’excursió al Canyó del riu Osum, que és el riu que passa per Berat.

Sortim direcció sud després del cafè de rigor i de deixar la roba a la bugaderia. La carretera és revirada i el cap d’una hora i mitja arribem a l’entrada del canyó on hi ha un punt d’informació. El canyó, amb una alçada 70 metres i una amplada d’entre 4 i 35 metres, té una llargada d’uns 13 quilòmetres. El recorrem amb cotxe ja que no hi ha pistes per fer-ho a peu i només es pot fer o per carretera o per dins el riu amb l’equipament idoni. Quan arribem al final hi ha una zona on ens podem banyar els peus i després, mitjà volta.

Tornem enrere i parem a dinar a la ciutat de Çorovodë. Hem aparcat malament el cotxe i a mig dinar els xiulets de la policia ens fan baixar a retirar-lo. Per sort ni multa, ni sanció, ni grua ni res.

Quan arribem a Berat aprofitem per anar a veure el barri del Castell, barri on a part de gent hi conviuen turistes, deu esglésies, dotze mesquites i un munt de perills (en qualsevol moment et pots despenyar per la muralla o caure dins un forat, però val la pena.

Finalment, a la tarda, decidim anar a veure una bodega i triem la de Çobo. Ens fan una petita explicació de la seva història des del 1998 i després de veure les tines i el celler fem una degustació. Els vins són àcids pel nostre gust, però entre formatge, olives i la conversa d’uns amics que hem fet avui (Laia i Marco)ho fan més amè.

Ja el vespre a l’arribar Berat, sessió de barber I perruquer per anar amb un look més acorde amb el país, dutxa i a sopar fora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *